Nejlevnější grafické tablety

Grafický tablet je vstupní počítačové zařízení, které dokáže snadno převést kreslení volnou rukou do počítače. K tomu je potřeba stylusu. S pomocí grafických programů lze potom s kresbou dále pracovat.

Nejlevnější grafické tablety v 1. pololetí roku 2024:

  1. Genius EasyPen i405x – oblíbený grafický tablet s cenou v eshopech od 595 korun.
  2. XP-PEN Deco Fun XS – zajímavý tablet s podporou 8 192 úrovní citlivosti na tlak s cenovkou od 690 korun.
  3. Huion H420X – tablet kompatibilní s Windows Mac OS Androidem s cenou od 696 korun.

Nejlevnější grafické tablety v 1. pololetí roku 2020:

  1. Tactical LCD 4.4 – LCD podložka pro snadné kreslení nebo psaní, která se dá objednat za ceny od 196 korun.
  2. Tactical LCD 8.5 – elektronická podložka, která slouží k psaní a kreslení, samozřejmě má tlačítko k rychlému odstranění textu, dá se koupit za ceny od 200 korun.
  3. Sencor SXP 020 – digitální zápisník známé značky s cenou od 229 korun.
  4. Trust Wizz Digital Writing Pad 22357-T – oblíbený model s cenou startující na 256 korunách.
  5. TFY HSP85 – lcd tablet s cenou od 269 korun.

Nejlevnější grafické tablety

Levné grafické tablety

Levné grafické tablety jsou cenově dostupnou alternativou pro umělce, designéry a studenty, kteří potřebují pracovat s digitálními kresbami, malbami nebo editací fotografií. Tyto tablety nabízejí základní funkce jako citlivý dotykový povrch a stylus, který umožňuje přesné a plynulé kreslení a psaní. I když nemusí mít některé pokročilé funkce či luxusní design dražších modelů, poskytují dostatečnou funkcionalitu pro základní tvůrčí práci.

Levné grafické tablety se obvykle vyznačují kompaktním a lehkým designem, což je ideální pro mobilní použití a práci na cestách. Tyto tablety jsou často připojitelné k počítači pomocí USB nebo bezdrátové technologie Bluetooth, což umožňuje snadnou integraci do vašeho pracovního prostředí. Navíc mnoho levných grafických tabletů je kompatibilních s různými grafickými softwary, jako je Adobe Photoshop nebo CorelDRAW, což umožňuje uživatelům využít širokou škálu nástrojů pro tvorbu digitálních uměleckých děl.

Při výběru levného grafického tabletu je důležité zvážit potřeby uživatele a očekávané funkce, jako je citlivost tlaku, velikost pracovní plochy, a přítomnost programovatelných tlačítek na stylusu. Zatímco levné grafické tablety nemusí nabízet všechny pokročilé funkce dražších modelů, mohou poskytnout uspokojivý výkon a hodnotu za peníze pro ty, kteří hledají cenově dostupnou možnost pro svou tvůrčí práci.