Nejlevnější navigace

Navigace je pro mnoho řidičů užitečným a nezbytným pomocníkem. S pomocí signálu GPS dokáže určit Vaši polohu a udělit pokyny pro další cestu do určeného cíle. K dispozici jsou navigace s různými mapovými podklady. Někdo se spohojí s levnější variantou vynavenou mapami ČR, jiný dá přednost mapám celé Evropy.

Nejlevnější navigace v 1. pololetí roku 2024:

V první polovině roku 2024 bylo na trhu dostupných několik cenově dostupných automobilových navigací, které nabízely dobrý poměr ceny a výkonu. Zde je seznam některých z nejlevnějších modelů v této kategorii:

  1. Garmin Drive 52
    • Cena: Přibližně 2 500 – 3 000 Kč
    • Vlastnosti: 5″ displej, předinstalované mapy Evropy, jednoduché uživatelské rozhraní, základní navigační funkce, bez živých dopravních informací.
  2. TomTom Start 52
    • Cena: Přibližně 2 800 – 3 200 Kč
    • Vlastnosti: 5″ displej, mapy Evropy, aktualizace map zdarma po dobu životnosti produktu, jednoduché rozhraní, bez pokročilých funkcí jako real-time dopravní informace.
  3. Mio Spirit 770
    • Cena: Přibližně 3 000 – 3 500 Kč
    • Vlastnosti: 5″ displej, mapy Evropy, vozidlové profile, funkce varování na rychlostní radary, intuitivní uživatelské rozhraní.
  4. Becker Ready 50
    • Cena: Přibližně 3 200 – 3 800 Kč
    • Vlastnosti: 5″ displej, mapy Evropy, varování na rychlostní radary, funkcionalita „Drive Assist“, bez pokročilých real-time aktualizací.
  5. XGODY XG-M500
    • Cena: Přibližně 2 200 – 2 800 Kč
    • Vlastnosti: 5″ displej, mapy Evropy, základní navigační funkce, jednoduchý design, omezená podpora pro aktualizace map.

Poznámky

  • Aktualizace: Ceny se mohou lišit v závislosti na akčních nabídkách a sezónních slevách.
  • Funkce: Modely v této cenové kategorii obvykle nenabízejí pokročilé funkce, jako jsou živé dopravní informace nebo integrovaná připojení k internetu.
  • Kvalita: I když jsou tyto navigace cenově dostupné, jejich výkon a rozsah funkcí mohou být omezené v porovnání s dražšími modely.

Pro konkrétní ceny a dostupnost doporučuji ověřit nabídky u místních prodejců nebo na internetových obchodech.

Nejlevnější navigace v 1. pololetí roku 2020:

  1. Navitel F150 – oblíbená GPS navigace s pětipalcovým displejem a asistentem jízdních pluhů, která obsahuje mapy Česka, Slovenska, Polska, Ukrajiny a Běloruska. Dá se koupit za ceny od 990 korun.
  2. Navitel MS400 Lifetime – pětipalcová navigace s mapami Rakouska, Běloruska, Švýcarska, Lichtenštejnska, České republiky, Německa, Estonska, Litvy, Lotyšska, Polska, Slovenska a Ukrajiny za cenu od 998 korun.
  3. Navitel F300 Lifetime – pětipalcová navigace s mapami celé Evropy a pochopitelně i s doživotní aktualizací. Koupit se dá za ceny od 1168 korun.
  4. Modecom FREEWAYSX2-MF-EU – pětipalcová navigace s mapami celé Evropy za ceny od 1273 korun.
  5. Navitel E500 Lifetime – moderní navigace s mapami Evropy a také Ruska a Kazachstánu za cenu 1281 korun.

Nejlevnější navigace

Automobilové navigace: Klíč k bezproblémovému řízení

Automobilové navigace se staly nepostradatelným nástrojem pro moderní řidiče, kteří hledají efektivní a bezproblémové způsoby, jak se dostat do cíle. Tyto systémy využívají GPS technologie, aby poskytly přesné informace o aktuální poloze, plánování trasy a navigaci v reálném čase. Díky tomu se řidiči mohou vyhnout dopravním zácpám, neznámým oblastem a mohou optimalizovat své cesty podle aktuálních podmínek na silnici. Moderní automobilové navigace často zahrnují i funkce jako upozornění na radary, informace o počasí nebo možnosti hlasové navigace, což přispívá k bezpečnější a pohodlnější jízdě.

Dnes jsou automobilové navigace k dispozici v různých formách, od samostatných přístrojů až po integrované systémy v palubních deskách moderních vozidel. Tyto navigace se často připojují k internetu, což umožňuje stahování aktuálních mapových podkladů a získávání živých informací o dopravní situaci. Integrace s chytrými telefony a aplikacemi navíc poskytuje širší spektrum funkcí, jako jsou živé aktualizace a možnosti přizpůsobení tras podle individuálních preferencí. Tento technologický pokrok činí automobilové navigace nejen praktickými, ale i nezbytnými pro dnešní cestování.

Navzdory pokroku v automobilových navigacích je důležité mít na paměti, že spolehlivost těchto systémů může být ovlivněna různými faktory, jako jsou slabé signály GPS nebo neaktualizované mapy. Proto je vždy dobré pravidelně aktualizovat navigační software a být připraven na možné komplikace. Současné modely navigací se však neustále vyvíjejí, aby nabídly lepší výkon, více funkcí a větší uživatelský komfort, čímž se stávají neocenitelnými pomocníky pro každého řidiče.